top of page

Planter tomaqueres

Varietats autòctones Selecció Grill

Palosanto: Es un tomàquet gros, rodó i ple. És més bo i més dolç que els híbrids, però amb una producció més baixa.

⇒ Varietat autòctona de Catalunya.

⇒ Les plantes amb l'indicatiu Selecció Grill són el fruit d'anys de selecció de la varietat en busca de la millor qualitat en les seves característiques tradicionals.

Verds híbrids

Anairis F1: Sabor i fermesa. Varietat de tomàquet per a recol·lecció en "pintón". Entrenusos curts. Bon comportament demostrat en cultius a l'aire lliure amb absència de talls. Destaca per la seva resistència al virus del bronzejat. Els seus fruits destaquen per tenir molt bona fermesa. De color verd fosc i excel·lent sabor. Ramells molt uniformes en calibre GG. Sense fruita deformada, tancament pistilar perfecte i bon quall en fred.

Bond F1: Robustesa i tradició. Varietat oberta que s'adapta bé a cultius d'hivernacle i aire lliure. Varietat molt productiva. Fruit de coll verd, calibre G i GG, gruixuts i molt fermes. Molt bon gust.

Caramba F1: El primer verd al mercat per a hivernacle i malla. Varietat de tomàquet per a recol·lecció en pintón. Entrenusos curts i fulla petita. Fruits de color verd brillant fosc de coll verd. Forma ramells de 5 a 6 tomàquets molt uniformes. Principalment calibre GG.

Carmello F1: Aquesta bellesa dolça i sucosa té un sabor meravellosament ric i equilibrat. Un híbrid francès clàssic desenvolupat especialment per menjar fresc de la tomaquera. Les plantes indeterminades produeixen ramells de 5 a 7 fruites mitjanes-grans. 

Corno F1: És un tomàquet allargat que té forma de bitxo. És molt ple de dintre i té poca llavor. És molt bo de menjar i la seva producció és molt elevada. 

Egara F1: Fruit de calibre G-GG. Intens coll verd i molt bona qualitat. Maduració precoç i viratge homogeni des de la creu. Consistència i sabor. Planta vigorosa, de entrenús mig, cicle curt i bon recorregut. Molt bona aptitud de quall en fred.

Katon F1: És un tomàquet molt gros (250-280gr), de forma rodona lleugerament aplanat. Presenta resistència al virus del bronzejat.

 

Simona F1: Es un tomàquet gros de 200-250gr de pes, de forma aplanada i llisa. Planta vigorosa i productiva.

Verds no híbrids

Tres cantos: És una tomaquera de planta no gaire alta que produeix tomàquets molt grans. Poden arribar a pesar fins a 500 grams. No és una varietat gaire productiva.

Ramell Rodó

Guarapo: Varietat de tomàquet vermell rodó de calibre "G" (160-220gr pes) molt productiu de gran qualitat de fruita i planta potent ideal per a cultius de cicle llarg.

Ramell Pera

Salper F1: Fruit ovalat de color vermell intens d'uns 140-160gr de pes.

Bestial F1: Fruit ovalat de color vermell intens d'uns 180-200gr de pes.

Cherry

Lobello F1: Fruit petit ovalat de color vermell d'uns 18-22gr de pes. Excel·lent consistència i conservació.

Star Gold F1: Fruit petit rodó de color groc d'uns 20-25gr de pes.

Black Cherry: Fruit petit rodó de color vermell molt fosc.

Raff / Marmande

Fimande F1: Fruits aplanats i acostillats de coll verd intens, multilocular (6-8 lòculs) i pes mitjà 200 grams. Planta molt vigorosa.

Martin F1: Fruit aplanat molt acostillat, de color verd brillant amb coll verd marcat, 220-240gr pes. 

Pera d'industria

Tomàquet negra

bottom of page